2. 6. 2014

Please don't

Nepřekračují trendy v dnešní době někdy až únosnou mez? Jinak si totiž nedovedu představit mánii nad zdravotníma "bačkůrkama na doma". Lidé je nosí už mnoho let. Světe divte, i my s Laurou jsme několik párů za svůj život vlastnily. Ovšem vzpomínám na doby, kdy už nám bylo jasné, že nejsou úplně vhodné k promedování se na veřejnosti a "vystajlování" outiftu. Proto jsme je odmítaly nosit ve škole a jako obuv zvolily nějakou méně nápadnou variantu. Ovšem letos si asi někdo z nás chtěl vystřelit. Možná chtěl vyzkoušet, až kam jsou módní nadšenci schopni zajít. Myslím, že se teď dobře baví.

Nechápejte mě špatně. Respektuji svobodu oblékání a názoru. Ať si pro mě za mě nosí každý co chce. Ale neměl by se předtím zamyslet, zda-li je vážně nutné skočit po všem, co módní průmysl vyprodukuje? Někteří zcela jistě mohou namítat, že konečně je k dispozici módní obuv, která neničí naše nohy. Avšak já bych si dovolila nesouhlasit se slovem módní. Dobrá, když si lidé nechtějí ničit svá chodidla, ať nosí boty ze zdravotnických potřeb, ale ať je (proboha!) nenazývají módní. Amen.

P.S.: Nenechte se tímto článkem rozpálit do běla. Možná bylo mým záměrem Vás na začátku týdne trochu pozlobit.

P.S.2.: Na konci článku jsem si nemohla pomoct a zveřejnila jsem koláž, kde vystupuje můj přítel coby módní bloger s hyperstylovým obutím.

17 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím. Zdravotní pantofle byly celá má školní léta věrnými bačkůrkami a i teď je mám na doma, protože mají jednu nespornou výhodu - nerozšmajdají se. ALE - vždycky jsem na nich nesnášela, jak se časem uvnitř ošlapou a potem zbarví dočerna - vždycky jsem tomu říkala, že se "vymastí". Chuťovka, to bude paráda to potkávat venku!

    OdpovědětVymazat
  2. Haha.. Vesměs máte pravdu holky, ale podle mě taky záleží na tom, jak tento trend člověk pojme. Znám holky, co mají ve skříni super kousky, ale když to pak dají dohromady, vypadají hrozně. Další věc je podle mě i typ pantoflí... Ty pantofle, co zvěčnil tvůj přítel :D, to jsou přesně ty, v kterých kdybych viděla nějakou slečnu na ulici, těžko bych to vydejchávala :D Typické školní bačkůrky :D Ovšem pantofle na první fotce už jsou trošku o něčem jiném. Neříkám, že bych z tohoto trendu skákala radostí, ale pokud se jedná o tuto inovaci pantoflí jako má slečna na první fotce nebo dnes třeba Pavlína J. v outfitu, ráda budu takové slečny na ulicích potkávat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Johoo, konečně to někdo řekl nahlas. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu, mě se to taky nelíbí. Nejvíc mě baví názory, že jim se ty boty začli líbit až teď. No jasně, protože do teď by si to nikdo na nohu nevzal a jakmile se to začne dělat v úžasných metalových barvách, hned je to IN. A silně pochybuji, že třeba mango je dělá opravdu zdravotní. Takže ohánět se názory, že jsou to super zdravotní boty, které neničí nohy, je trochu mimo.
    DAwardrobes

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto s tvým názorem souhlasím, nemůžu si pomoct, ale tyhle boty na noze opravdu nevypadají pěkně, vživotě bych v nich po venku nechodila. Ale jsem IN aspoň v práci :D

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  6. podle mě je to naprosto příšerný. mám pocit, jako by se nějaká celebrita jen zapomněla přezout, a hned se z toho stal módní hit. některý trendy vážně nechápu, ač mám módu jinak strašně ráda. tohle ale neee, tohle není móda, to je hnus.

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím, je to hrozný. Přijde mi, že to nesluší nikomu, ani Pavlíně.. A i kdyby si člověk vzal na sebe sebehezčí outfit, tak se to těmito botami po*ere. Nejradši bych je všem omlátila o hlavu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jak čtu komentáře, tak budu asi za tupce, ale mně se to přesně jako tobě ze začátku nelíbilo, nicméně po zhlédnutí vícero inspirací se mi to začalo vážně líbit a naopak začleňování zdravotních pohodlných bot do módy mi přijde dobré :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tupce určitě nebudeš!:) jen budeš za člověka s odlišným názorem a to přeci dokážeme respektovat :)

      Vymazat
  9. Mně setento trend zalíbil už vloni, takželetos žádná novinka, mám ráda minimalismus a myslím, že přesně k tomu se tyhle botky hodí a navíc jsou tak pohodlné, taky jsem jich už prochodila pěkných pár na školních chodbách, ale tenhle trend mě letos docea uchvátil,plánuju alespň jedny nebo dvoje :), ale chápu, že ne každý může být z těchto kousků nadšen :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já těmto pantoflím také nemohla dlouho přijít na chuť, trend se mi nezalíbil ani na blogerkách ani na fotkách v časopisech, ale překvapivě na e-shopu Zary. Koukám po šatech, scrolluju na další fotky a najednou si všimnu těch bot!!! To poslední, co bych čekala, ale ty šaty to tak nějak "shodí" a (pokud nejde o nějaký opravdu ošklivý exemplář) celkem to funguje :) Rozhodně mi vadí méně než tolik populární háčkované kozačky nebo ušmajdané plastové žabky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak uháčkované kozačky a sešmajdané žabky jsou TOP...:DD to je zase pravda

      Vymazat
  11. Juchuu, konečně nějaká blogerka se "zdravým" názorem. :D Tyto přezůvky jsem nesnášela už ve škole, takže jsem vždycky radši nosila něco jiného. Nejvíc se bavím, jak všichni najednou říkají, že je nosí, protože jsou pohodlné a kdesi cosi. Tak pohodlné ty boty byly vždycky, proč je teda blogerky nenosily už dřív? To zas jednou se z něčeho stane módní trend a všichni za tím slepě jdou. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Podle mě je to absolutně stejná příšernost jako crocsy. Pohodlné? Možná, ale stejně to vypadá hrozně. Beru to jen v rámci toho, že se teď k tomu všichni výrobci upnou a začnou (doufám) vyrábět hezčí a lepší a novější obměny téhle současné vizuální hrůzy. Firma Crocs má v nabídce taky pár hezčích kousků než jen ty hrozné boty do zahrady a do vody. Takže když to vezmu jako nový směr pro nějaký další pokrok a rozvoj, ok. Třeba v budoucnu někdo vyrobí něco co bude pohodlné A TAKY hezké. Teď absolutně ne.

    OdpovědětVymazat
  13. :-D ..Nemůžu z té koláže na konci..
    No já nevím, zatím se mi to docela líbí, lepší jak crocsy.

    OdpovědětVymazat
  14. móda sice není o tom, aby se líbila každému, ale tyhle boty mi taky přijdou jako zvrácený módní trend :D

    OdpovědětVymazat