25. 11. 2014

Proč umím ráno vstát z postele


Taky svádíte každodenní boj se vstáváním? Ležíte v teplé posteli, peřiny se tváří, že Vás snad ani pustit nechtějí a pojďme si říct, zatraceně se Vám nechce. Já se naučila každé ráno vystřelit z postele jako blesk. Přítel to absolutně nechápe a abych byla upřímná, ani já se nikdy nezamyslela nad tím, jak to, že to dokážu. V čem to tedy vězí? Proč mám každé ráno chuť do nového dne?




1. Nebuďte líní

Nikdy nikdo nedokázal nic tím, že odkládal úkoly a kašlal na termíny. Čeká Vás hnusný test? No, vypadá to tak, že nikdo jiný ho za Vás nenapíše (sladké dny opisování na střední jsou ty tam). Udělejte si z toho hru. Já si před sebehnusnějším testem říkám - je v lidských silách to zvládnout? No, evidentně je, jinak by nás to neměl ani kdo učit. Jsem člověk? Jsem! Jsem chytrá? Musím být! Prostě si sama sobě dokážu, že jsem schopná pokořit cokoliv, co mi přijde do cesty. A jestli nepomůže ani tohle, říkám si, že je to pořád lepší než porod :D (Co si budu říkat, jestli ten porod někdy přijde, zatím nevím..:D) Od zvířat nás odlišuje i vlastnost být aktivní mimo naplňování našich pudových potřeb. Najíme se, splníme to nejnutnější a najednou máme volný čas. Je to pojem, který obsahuje mnohé. To, co nás činí úspěšnými je právě ona schopnost využití "volného času". Čím méně líní budete, tím budete šťastnější a tím více se budete těšit na nový den.



2. Stanovte si cíle

Já jako správný závislák na sledování ostatních - a samozřejmě lepších - životů si neustále stýskám po tom, co bych v životě chtěla. Že chci žít v New Yorku, chci dělat, co mě baví a mít peníze, které mi dovolí žít život, který bych si přála. Něco podobného si určitě říká každý z Vás. Nejen cíl, ale i cesta je důležitá. Jestli máte sen, přestaňte o něm jen snít, ale určete si i cestu, kterou k tomu cíli dojdete. Neodbočujte z této cesty a neztrácejte čas. Život máme jen jeden a každý okamžik je nevratný. Dělejte to, co milujete, studujte to co Vás zajímá a baví. Nemá smysl si říkat "budu žít život jaký chci až dostuduju" nebo "až najdu toho správného muže, bude mít můj život smysl". Tyhle cíle totiž většinou nefungují. Dokud nedáte svému životu směr teď a tady, nepřestanete žít ve věčném "až".


3. Nebojte se neúspěchu a především - věřte úspěchu

Četla jsem nedávno studii o tom, že vrcholní manažeři dokážou být na neskutečně úspěšní jen díky nadměrnému sebevědomí. Kdyby byl člověk objektivní, co se týče jeho schopností, mnohdy by nebyl schopný si vzít tak velká sousta. Ale představte si co  - ono to třeba nakonec vyjde! Důležité je si věřit. Neříkat si dokola proč to nejde. Hledejte důvody, proč to jde. Proč zrovna vy to dokážete. Když se nebudete rozhlížet okolo a půjdete hezky dál svou cestou, možná za chvíli zjistíte, že jste na vrcholu.


4. Hledejte radost ve všem

Já jsem byla dnes třeba šťastná proto, že jsem viděla srandovní gif s kočkami :D Prostě kočky. Taková banální věc (nerada bych kočky nazývala věcmi, ale chápete pointu) a jak dokáže udělat člověka šťastným. Takže když nemáte zrovna svůj den, šup na youtube a vyhledejte si vtipné videa s kočkami. A kdo nemá rád kočky, najde se plno jiných zvířátek, která Vás rozesmějí. Když se cítím "pod psa" pustím si někdy film Yes Man. Vždy mě zase nakopne a dá mi radost do života. Dále je důležité si "nepříjemné" věci zpříjemňovat. Musíte se učit? Uvařte si voňavý čaj a pusťte si do toho nabuzující písničku. Hned se Vám bude učit líp :)


5. Dávejte si odměny

Sami sebe odměňujte za vykonané úkoly. Stanovte si něco, na co se můžete těšit :) Když pak budete sedět ve škole/práci, vždycky si můžete vzpomenout na to, jak třeba za tři týdny pojedete na výlet do Vídně. Vždy Vás pak zalije hřejivý pocit!



9 komentářů:

  1. ja vstávám jen kvůli snídaně :D kdyby snídaně nebyl tak spím celý den :D

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. krásný článek :) se spoustu věcí souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky vstávám hned, ale motivuje mě jen to, že nechci dobíhat vlak a stejně do práce musím:D

    OdpovědětVymazat
  4. Se vstáváním mám problém odjakživa. V té posteli je zkrátka tak dobře, že se mi z ní nikdy nechce a přitom mě za celý den nic nepříjemného nečeká :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. já jsme konečně vyzkoušela systém odměn a funguje to. mám tabulku kde si píšu míry a váhu, a vždy k určitému datu mám napsany kolik chci mít dole cm a kg, samozrejme se si dávám reálné cíle, né žádné šílenosti, a když to splním tak se doměním. už mám takhle 6 kilo dole, a 7 cm v pase pryc, a to jsem teprve na zacátku:)

    OdpovědětVymazat
  6. yes man miluju od doby, co jsem na něj psala novinářskou recenzi (btw. neni to taková sranda:D jednou jsem třeba musela zkouknout tak nechutnej psychofilm, že bych ho normálně přepla po první minutě)...každej odmítač by si ten film měl povinně pustit, je to jen blbej film, ale může změnit pohled na svět

    OdpovědětVymazat
  7. já pro vstávání sice nějaké hlubší důvody nemám, ale raději prostě rychle vstanu z postele, ať už jsem zničená nebo ne, protože pár minut válení se navíc mi rozhodně nepomůže a nebudu potom stíhat. to je moje motivace :D

    OdpovědětVymazat
  8. Pecka článek!!!! víc takových

    OdpovědětVymazat