10. 10. 2013

Czech blogs.

Hezký den. Stejně to tu nikdo nečte, tak tady ani nebudu nic psát.

S takovýmto úvodem k fotkám jsem se poslední dobou setkala až příliš často. Vážně už nemáme svým čtenářům co říct? Nebo je prostě to, co jim chceme říct nezajímá, popřípadě to co jim říkáme ani zajímavé není? Mít blog je někdy trochu rutina, pořád říkat kde jsme tu sukni sehnaly a jak je hrozně super už podle mě ani nás blogerky nemůže pořádně bavit. Každopádně- četly jste říjnové vydání ELLE? Nevím jak pro Vás, ale pro mě je to bible. Hned ze startu mě tam však čekal jeden- ne příliš lichotivý- článek o českých blogerkách. Nebylo to úplně příjemné takové slova číst, ale bohužel to byla pravda. Nevím teda jak vy, ale můj bloglovin je plný zahraničních blogů, a ty české mi mají málo kdy co říct. Co za to může? Těžko říct.
Každopádně pro mě to byl impulz, abych se snažila ještě více. I přes to, že času nemám nadbytek (ale tak to bylo a asi i bude) tak chci být stále lepší a lepší. A zcela upřímně mi ani nejde o čísla, které ukazují kolik lidí se na náš blog podívá, ale budu ráda, když budu moct inspirovat, i kdyby jen hrstku lidí.

A rozhodně mě zajímá Váš názor, takže když se Vám bude chtít, v komentářích máte neomezený prostor..:)









Shoes- Asos
Jacket- H&M
Bag- Zara
Skirt- Zara
Layla

15 komentářů:

  1. Mě třeba nedávno naštval jeden komentář u instagramovýho článku. Pod první fotkou v jediný větě bylo napsané, že ani jedna z těch snapbacks co na fotkách mám není moje a slečna se mě zeptala, kde jsem je koupila.. pochopila bych, kdyby to bylo v nějakém hodně dlouhém textu, ale jediná věta.. -_-
    Jinak s Tebou naprosto souhlasím..

    OdpovědětVymazat
  2. tie boty sú dokonalé a ty si celá super! wau.
    a ja som rada aj keď inšpirujem iba desať ľudí ;) na druhej strane, začala som si viac záležať na tom aby som nerobila iba nejaké tie články na blog, ale viac sa zameriavala na seba a na to "aby tam bolo cítiť mňa". aj keď prispievam menej, radšej kvalitnejšie. u zahraničných blogov sa inšpirujem nie len módou, vecami..., ale hlavne tým, že každý majiteľ dáva do toho seba a potom aj výsledok je rozdielny, ale dobrý.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten často zmiňovaný článek v Elle jsem nečetla, ale musel být asi pobuřující, když ho spousta blogerek zmiňuje. Já sleduju jen české blogy, neumím anglicky a taky se mi nechce google obtěžovat každým překládáním:) prostě jsem líná. Na váš blog vlastně chodím, protože je pěkný, hezky fotíte, prostě to tu a i vy máte šmrnc, ale nikdy jsem si nic podle vás nekoupila, já prostě potřebuju většinou pohodlný oblečení, který nemusím hlídat a nejmódnější kreace na mě stejně nikdo neocení no a jejich krátká doba nošení mě stejně odrazuje od nákupu. Takže tak, toť můj krátký monolog:D

    OdpovědětVymazat
  4. Pročítám jak české, tak i zahraniční. Mezi nejoblibenějšími mám ale ty, které se zaměřují na více věcí. Číst pořád jen a jen o hadřících, jen a jen o kosmetice, jen a jen o nakupování... oblíbené mám většinou ty, které se zabývají kosmetikou, modou, zdravým životním stylem a může být i fitness style. Takové potom žeru. A nečtu pak jen: Tahle sukně, tyhle boty...... ale vše co mě zajímá v jednom :)

    OdpovědětVymazat
  5. no v kůžu Pavlíny bych upřímně být nechtěla, co se toho článku týče byl poměrně tvrdý, srovnávat podmínky českých bloggerů mi přijde jako srovnání kaviáru a jiker, které najdeme tady u ryb v rybníku. Čtení článků taky upadá, kolikrát vidím, jak některé holky napíšou: tady ti to moc sluší a na té fotce přitom nejsem ani já... to je potom motivace přímo grandiozní :-D
    x

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Páni moc pěkně napsané :) Myslím, že vy jako české blogerky vyčníváte a konečně máte to, co jsem zatím našla jen u zahraničních blogů ... Skvělá práce ! Tereza

    OdpovědětVymazat
  7. S tvým názorem i s ELLE vesměs souhlasím. Já osobně sleduji celkem hodně blogů, některé mám jen na koukání, jiné především na čtení. Jasně, že většina vůdčích blogů u nás není na tak vysoké úrovni jako zahraniční, ale i tak jsou mezi nimi vlašťovky jako např. Adela Chloe, která by jim podle mě mohla klidně konkurovat. Taktéž u ní oceňuji i samotné texty v článcích, které mají myšlenku a nejsou jen suchým popisem jednotlivých kousků outfitu. A ještě bych dodala, že mě velmi pobavil komentář jedné známé blogerky na "ellácký sloupek", že by si neměli redaktoři nic takového dovolit napsat. Já netušila, že může nekdo domnívat, že redaktor módního časopisu nemůže vyjádřit svůj vlastní názor, nota bene, na součást módního světa, módní blogy.
    Jinak můj styl asi nejvíce ovlivnují a inspirují streetstylové fotky a nebo i jiné slečny letmo potkávané po Praze. A určitě bych uvítala a ráda navštěvovala českou obdobu Sartorialist.
    Tobě držím v tvém odhodlání palce, s Nell vedete váš blog zatím velmi dobře:))

    OdpovědětVymazat
  8. Článek v Elle jsem četla a z velké části jsem s ním souhlasila. Originality v Čechách příliš nenajdeme. Před půl rokem mi přišlo, že pro všechny české blogerky existuje jenom obchod H&M, nyní ho vystřídala Zara. Jelikož nejsem z Prahy, tak jsem v ní byla jen párkrát a odradily mě jak ceny, tak kvalita (vystavené šaty za 2500 měly předek celý žmolkatý). Vedle Zary teď frčí taky různé e-shopy, nejdřív to byl Asos a teď k němu přibyly ještě Sheinside a Choies. Tím se trochu rozšířilo spektrum věcí, které Češky nosí, ale zase nijak výrazně, protože když mi z těchto obchodů denně chodí newslettery, tak znám nabídku téměř nazpaměť.
    Osobně mám třeba ráda blogy, kde blogerky ukazují, co ulovily v sekáči či co si udělaly samy (jako je třeba Channah nebo Kejmy Tatranská). Jenže takových je malinko.
    Baví mě i fotky ze soukromí - takové to voyerství, když nahlížíte blogerce do života a máte tak pocit, že ji vlastně opravdu znáte, tomu se ale spousta těch "fashion" blogů vyhýbá a chápu proč - přeci jen, máte na blogu svůj obličej a své jméno...
    Trochu jsem se rozepsala a navíc mě to inspirovala pro sesmolení článku na toto téma, takže děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  9. mě mají právě co říct české a dost slovenské blogy, ale nějak se "nezatěžuju" sledováním ostatních dělám to spíš takhle, že mě to baví a kolikrát toho mám v hlavě tolik co bych napsala, že bych zaplácla víc stránek než samotné fotky, které podle mě baví víc než text, někteří jedou vyleženě po fotkách :D a pak plácnou nějakou strašnou kravinu to mi přijde vtipné :) jinak nevím nějak sleduju jen ty co se mi líbí a jsou zajímavé a ostatní neřeším :D každopádně nejvíc skvělá kombinace bot a ponožek <3

    OdpovědětVymazat
  10. s tou větou "nic sem psát nebudu, stejně to nikdo nečte" sem se taky setkala a abych řekla pravdu, přišlo by mi hloupé nechat "článek" bez textu, ať už má jít jen o fotky. jednou bych chtěla být taky bloggerkou, co bude pro někoho alespoň malou inspirací :) ale furt jsem jen začátečník
    jinak krásné fotky!!

    ANYTHING ELSE blog

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem sice to vydáni ELLE ještě nečetla, ale má to něco do sebe. Mě české blogy nic neříkají, jsou bez šmrncu a hrozně obyčejné. Samozřejmě jsou i vyjímky, ale porovnat lookbook CZ s lookbookem např. s naším sousedem DE, tak je to úplně něco jiného. Je to prostě v těch lidech..a také, že v Česku člověk nemá tolik možností jako třeba v zahraničí. Jinak ten tvůj look se mi moc líbí hlavně ty boty aaah :)) ty šmrnc určitě máš :)
    http://nothing2-wear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná kombinace a úžasné boty. Jinak já tak úplně s článkem v Elle nesouhlasím, česká blogová scéna se mi docela líbí, je tady pár slečen, které mi mají co říct, ale tím nemyslím jen články, myslím hlavně fotky. I svůj blog vedu především kvůli fotkám, vždy jen napíšu pár slov na téma, které je pro mě zrovna aktuální. Blog si dělám pro radost a a pro radost těm, kterým se líbí outfit, nebo třeba jen fotky.

    OdpovědětVymazat
  13. Já teda sleduji taky většinou zahraniční blogy, ale...Myslím si prostě, že to je všechno v našich hlavách, to jak to bereme. Ano, je pravda, že jsme v tomto trochu pozadu oproti jiným zemím, ale to neznamená, že v tom jednou taky nebudeme tak sběhlí! Já nevím, je to sporná věc, o které bych zvládla mluvit i čtyři hodiny :D ELLE mělo v něče pravdu, v něčem ne...stejně si myslím, že se v tom článku odráží česká povaha! Proč nás hned kritizují a odsoudí, měli by s námi spolupracovat, popřípadě doporučit a né odsoudit. Myslím já teda. Kolikrát kdybychom nevěděli, že ten blog je český nemusíme to ani poznat a tím, že český je nás svým způsobem odpudí.
    Každý si musí najít to, co mu vyhovuje, je to tu prozatím trochu odlišné než jinde, ale i to může někomu sedět. Každý se jednou vypracuje a já věřím a fandím Česku, že to zvládne :)

    Tobě to moc sluší! Krásné boty<3

    OdpovědětVymazat
  14. já elle přestala kupovat, když mi došlo, že spíš platím za nesmyslný články mezi miliardama reklam.. :)


    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. hrozné hrozné hrozné - ponožky FUJ!

    OdpovědětVymazat